Inred ett prunkande lekrum med vilddjur

Ska du inreda ett lekrum till barnen med djungeltema? Då ska du läsa vidare här. Du får nämligen ovärderliga tips på hur du kan fixa ett riktigt uppskattat lekrum där barnen kan få utlopp för både fantasi och kreativitet.

Det finns en hel del som lockar till lek i ett rum som ser ut som en djungel och många spännande vilda djur som kan röra sig där. Prata gärna med barnen om vad de önskar sig för att få till ett djungeltema där de kan leka i timmar.

Fototapeter och blommor

Ett enkelt sätt att inreda ett lekrum är genom att använda fototapeter. Genom att använda olika sökfunktioner på internet kan du hitta en hel del intressanta alternativ. Tapeter med naturmotiv som djupa skogar med stora träd lockar igång fantasin. Om hela rummet tapetseras till en magisk skog finns det inga gränser för hur fantasin kan få utlopp där. Samtala med barnen om vilka vilda djur som ska ingå i rummet. Vill barnen ha en tapet där det till exempel finns grizzlybjörnar eller tigrar? Är det svenska vilda djur som lockar som till exempel varg och lodjur?

För att bygga vidare på djungeltemat och öka känslan av att barnen faktiskt befinner sig i en prunkande djungel kan du köpa blommor från Florea som är en nätbutik med ett fantastiskt utbud. Du får dessutom 10 procents rabatt på ditt första köp om du registrerar dig som prenumerant på Floreas nyhetsbrev. Att använda riktiga blommor i varierande storlek skapar en speciell känsla i lekrummet.

Utkikstorn och utklädningskläder

Förutom att lekrummet ska få barnen att känna att de verkligen befinner sig i en djungel är det viktigt att satsa på förvaringsmöjligheter så att var sak verkligen har sin plats. Garderober får plats längs väggarna och kan tapetseras i samma djungeltapet som resten av rummet för att passa in. Ett utkikstorn mitt i lekrummet där barnen kan spana på vilda djur eller ha sitt djungelhus kan bidra till många timmars utvecklande lek. Satsa gärna på utklädningskläder med djurmasker, öron och svansar. En bandspelare där barnen kan spela upp hur det låter i en djungel kan också vara en bra idé. Lianer i taket och mjuka mattor på golvet gör det möjligt att verkligen ta ut svängarna.

Rum med möjligheter

Riktigt bra lekrum är mångsidiga och har hörnor där det finns utrymme att göra olika saker. En mysig soffa eller fåtölj i djungeln med en skön läslampa och en bokhylla fylld med böcker om vilda djur kan ge den som behöver en härlig paus.