Vilddjur och kattdjur

Det finns ungefär 32 000 vilda djurarter världen över enligt en rapport från år 2022. Några av dessa är lejon, elefanter, giraffer, leoparder, pantrar, noshörningar, apor och kängurur. Bland dessa räknas leoparder, pantrar och lejon som kattdjur. De påminner både till utseende och till sättet om de tamkatter vi människor har som husdjur. Givetvis är tamkatterna mycket mindre, går att ha som husdjur, samt dödar inte lika stora djur som de vilda katterna.

Tamkatten kan också ses som ett vilddjur

Som kattägare behöver man tänka på en hel del. Katten behöver både tid och kärlek. En annan sak som är viktig att tänka på när man äger en katt är att man bör teckna en kattförsäkring, vilket är bra om olyckan skulle vara framme. En kattförsäkring kan hjälpa en hel del om katten till exempel skadar sig eller blir sjuk. Att besöka veterinären kan bli en dyr historia, men med hjälp av en kattförsäkring kan man reducera kostnaderna markant. Det finns olika kattförsäkringar och därför är det bra att kolla upp vad man har för behov för just sin katt. Att jämföra olika försäkringsbolag är också en fördel om man ska teckna en kattförsäkring, för då kan man vara säker på att man får den mest prisvärda och bästa försäkringen till sin katt.

Vilda katter

Som ovan nämnts finns det många arter som tillhör kattsläktet. Det är inte så svårt att urskilja vilda katter från tamkatter. Däremot kan tamkatter också bli vilda då många släpper ut dem. Katter klarar sig dock väldigt bra i naturen och många katter är utomhus största delen av sin tid. Alla vilda katter finns runtom i världen. Lodjuret är ett exempel på ett vilt kattdjur och dessa kan man finna i svenska skogar. Alla kattdjur är rovdjur, precis som våra tamkatter, och ute i det vilda jagar de andra djur för att överleva.